Rakennusliike R.V. Group – Turku ja Varsinais-Suomi

Kosteuskartoitus ja kosteusmittaus Turku ja Varsinais-Suomi

Kosteuskartoitus antaa tärkeää tietoa rakenteiden ja muun kiinteistön kunnosta. Kosteusmittaus on syytä teettää esimerkiksi silloin, kun epäillään kosteusvauriota tai huoneilmassa on havaittu sisäilman mittauksen yhteydessä poikkeavia mikrobeja. Tilaa meiltä kosteuskartoitus tai kosteusmittaus Turun ja muun Varsinais-Suomen alueelle. Olemme erikoistuneet vahinkosaneerauksiin, kuten kosteusvaurioiden korjauksiin ja kiinteistöjen vahinkojen tutkimuksiin.

Kosteuskartoitus paljastaa vahingon laajuuden ja luonteen

Kosteuskartoituksessa tutkitaan koko kiinteistön, tai tietyn alueen, kuten kylpyhuoneen, kosteutta. Kartoitus suoritetaan tapauskohtaisesti joko kevyellä kartoituksella, jolloin kosteutta arvioidaan pintakosteuden osoittimella sekä silmämääräisesti, tai poraamalla rakenteisiin mittareikiä ja määrittelemällä kosteus suhteellisella kosteuden mittalaitteella.

Kosteusmittaus paljastaa, mikä vahingon on aiheuttanut ja millä laajuudella kosteusvauriota esiintyy. Kosteusvaurion ollessa kyseessä sen mahdolliset vaikutukset, kuten homekasvuston kehittyminen ja rakenteiden heikentyminen, ovat ratkaisevassa asemassa korjaustöiden laatimisessa.

Kosteuskartoituksen jälkeen laadimme raportin, jossa selvitetään rakenneratkaisut ja arvio rakenteiden korjauksesta. Raportti toimii erinomaisena pohjana tarvittaville korjauksille, jotka hoidamme luonnollisesti avaimet käteen -palveluna. Kuivaus- ja korjaustöiden jälkeen toteutetaan vielä mittaukset joilla varmistetaan, ettei rakenteissa enää esiinny kosteutta.