Rakennusliike R.V. Group – Turku ja Varsinais-Suomi

Sisäilmatutkimukset ja saneeraukset saman katon alta

Sisäilman laadun selvittämiseksi asiantuntija vierailee kohteessa, kartoittaa tilanteen ja tekee tarvittaessa tutkimuksia sisäilmasta mihin meillä on useampia vaihtoehtoja.

Sisäilmatutkimus edellyttää aina tutkijan ennakkokäyntiä kohteessa.

Havaintojen pohjalta valitaan toimivimmat menetelmät sisäilmaongelman korjaamiseksi. Tutkimuksesta saat kattavan raportin joka on tarpeellinen etenkin silloin, kun tutkimus tehdään asuntokaupan virheen selvittämiseksi.

Tiesitkö, että kuntotutkimus ja kuntotarkastus tarkoittavat eri asioita?

Kuntotarkastus on asunto- tai kiinteistökauppaa edeltävä pintapuolinen ja aistinvarainen tutkimus, jonka tarkoituksena on antaa ostajalle ja myyjälle tarvittavat tiedot kaupan kohteen kunnosta kauppaa varten.
Asunnon kuntotutkimus puolestaan tehdään yleensä asuntokaupan jälkeen, kun asunnossa epäillään virhettä, kuten sisäilmaongelmaa.

Perinteisestä asuntokauppaa edeltävästä kuntotarkastuksesta poiketen, laadukas ja perusteellinen kuntotutkimus sisältää rakenneavauksia ja rakenteista otettavia home- ja mikrobinäytteitä. Kustannussyistä kuntotutkimuksia tehdään harvemmin ennen kiinteistökauppaa mikä johtaa yleensä riitatilanteisiin.

Tyypillisiä tutkimustoimenpiteitä:

  • mikrobipitoisuuden selvittäminen ilmasta, materiaaleista tai pinnoilta
  • sisäilman kosteus- ja lämpötilamittaukset
  • ammoniakkipitoisuuden määrittäminen ilmasta
  • haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC) pitoisuuksien määrittäminen
  • PCB-, PAH- ja lyijynäytteiden tutkiminen
  • pöly- ja kuitututkimukset
  • asbestikartoitukset
  • kreosoottitutkimukset

Kokonaisvaltainen sisäilma-saneerauspalvelu

Palveluumme kuuluvat kartoitustutkimukset, työsuunnitelmat, urakkalaskenta, saneeraustyöt sekä työmaa- ja kierrätysraportointi. Lisäksi saat loppuraportoinnin kohteesta myynti- ja vakuutusyhtiöttä varten. Palvelumme on siis kokonaisvaltaista yli 10 000 asunnon kokemuksella!